Trapreiniging

TrapreinigingTrapreiniging is een lastige en tijdrovende klus. Dit is dan ook vaak de reden dat de trapbekleding niet het juiste onderhoud krijgt. Jammer, want wanneer je de trapbekleding regelmatig aan een grondige schoonmaakbeurt onderwerpt, verlengt dit de levensduur.

Wanneer de trap met tapijt is bekleed, ontkom je niet aan een regelmatige schoonmaakbeurt. Het tapijt op de trap is meestal de plaats waar het meest hardnekkige vuil zich verzameld. Veel mensen maken frequent gebruik van de trap, vaak met schoenen aan, soms direct van buiten. Het vuil dat iedereen meebrengt wordt op deze manier diep in het tapijt gelopen.

Trapreiniging met schoonmaakmiddelen?Trapreiniging met agressief middel

Als je dan toch besloten hebt om de uitdaging aan te gaan, dan is er nog het risico met de reguliere schoonmaakmiddelen. Er zijn meer dan genoeg schoonmaakmiddelen te vinden die verkondigen dat zij ideaal zijn om de trap goed en grondig te reinigen. Maar wanneer je de verpakking van dit soort middelen goed leest, staat er vaak dat het “in sommige uitzonderlijke gevallen kleurverschil kan veroorzaken”. En dat is vaker dan je denkt.

Een trap, met zijn hardnekkige vuil, vraagt om een sterk werkend middel en vaak betekent dit een agressief middel. Wanneer er, in het ergste geval, kleurverschil optreedt, is de enige oplossing om je trap opnieuw te laten bekleden.

Er is een oplossing voor effectieve trapreiniging

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is trapreiniging met behulp van stoom de oplossing. Stoom heeft namelijk, door zijn hoge temperatuur, een zeer hoge antibacteriële werking. Stofzuigen reinigt slechts oppervlakkig, maar stoom dringt door tot in de diepste lagen van de trapbekleding. Hierdoor wordt ook het ingesleten en ingetrapte vuil verwijderd. Na een stoombehandeling ziet de trap eruit alsof je hem opnieuw hebt laten bekleden! Het hele trappenhuis oogt weer fris.

Zelf doen of laten doen?

Tapijtreiniging door middel van stoom kun je het beste uitbesteden aan een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Dit zijn de voordelen wanneer je hiervoor kiest:

  • Je bent er dan zeker van dat jouw trap deskundig en grondig wordt gereinigd, ook op de wat lastiger te bereiken plekken;
  • De trap is ook direct droog, wat niet altijd het geval is wanneer je zelf met stoom gaat reinigen;
  • Het is het dagelijks werk van deze bedrijven dus de klus is snel geklaard, wat fijn is omdat de trap in kantoor of woning meestal vaak wordt gebruikt.

Wat zijn de kosten?

Informeer gewoon eens naar de kosten voor uw trapreiniging. Deze zijn wellicht minder dan dat u denkt. Wij zijn ervan overtuigd dat als u eenmaal uw trap door ons heeft laten reinigen, u niet meer de tijd en de moeite zal nemen om dit zelf te gaan doen.

Neem ook contact op wanneer u meer informatie wil over vloerkleed reinigen, meubelreiniging en/of tapijt reinigen. ’t Westen/Clean Fresh You verzorgt stoomreiniging in ’t Westland, Den Haag, Delft en Hoek van Holland.