Tapijt reinigen

Tapijt reinigen met stoom geeft ’t beste resultaat zonder strepen

Tapijt reinigen met stoomHet reinigen van uw vaste tapijt is wat lastiger dan bijvoorbeeld tegels, of een kleed. Deze kunt u oppakken en meenemen. Bij vast tapijt is dit niet mogelijk.

Vast tapijt heeft zijn voordelen. Het oogt mooi, er zijn bijna geen naden en er is voor elk interieur een passende variant te vinden.

Geen wonder dat veel mensen kiezen voor deze vorm van vloerbekleding in hun kantoor of woning.

Het nadeel van vast tapijt is echter dat vlekken minder makkelijk te verwijderen zijn. Juist omdat het vaak grote, egale oppervlakken zijn, zijn vlekken en kringen heel storend.

Regelmatig stofzuigen is een eerste vereiste om uw vaste tapijt zo goed mogelijk te onderhouden. Toch zie je na verloop van tijd dat de diepere lagen van het tapijt vuil hebben opgenomen. Het tapijt oogt niet meer fris en ís ook niet meer fris.

Zelf je tapijt reinigen: meestal geen goed idee

Er is niets zo vervelend als vlekken in uw tapijt, omdat dit direct een armoedige sfeer in uw huis of kantoor creëert. Zeker wanneer u heeft gekozen voor tapijt in een lichtere kleur kan een klein vlekje al een doorn in het oog worden.

U kunt zelf aan de slag met middelen die u bij de supermarkt of bouwmarkt koopt, maar echte grote oppervlakten krijgt u niet gelijkmatig schoon.

Daarbij kunt de vlekken uitsmeren of uw tapijt permanent beschadigen.

Hoe dan wel?

Tapijt reinigen met stoom geeft het meest optimale resultaat. De hitte die stoom afgeeft reinigt het tapijt tot diep in de vezels en dus niet alleen aan de oppervlakte. Het neemt al het vuil mee, ook het vuil dat zich in de diepere lagen van uw tapijt heeft verzameld. Dit is dan ook de meest hygiënische manier van reinigen.

Het stoomapparaat neemt al het vuil direct op en uw tapijt is meteen droog en klaar voor gebruik. Een goede stoomreiniging laat geen resten schoonmaakmiddel achter of irritante geurtjes. Fijn als u bijvoorbeeld kinderen heeft die vaak op de grond spelen of als u regelmatig klanten ontvangt op uw kantoor op wie u een goede indruk wil maken.

Daarbij zorgt onze professionele apparatuur ervoor dat het tapijt systematisch schoon gemaakt kan worden, zodat er geen strepen ontstaan. Dus voor grote oppervlakken, zoals bij uw vaste tapijt, is dit de ideale oplossing.

Omdat men vaak te maken heeft met grote ruimtes, is het schoonmaken van vast tapijt zwaar werk. Onze medewerkers nemen deze taak graag van u over.tapijt reinigen met stoom apparaat

De belangrijkste reden om het tapijt niet te laten reinigen

De achterliggende gedachten van veel mensen is dat het kostenbesparend is om zelf het tapijt te gaan reinigen. Dit kunt u echter nooit op de manier doen, waarop een professioneel bedrijf zoals ’t Westen/Clean Fresh You dat kan. Het ‘huis,- tuin,- en keuken’ stoomapparaat dat u koopt of huurt bij de bouwmarkt, geeft niet het resultaat dat onze efficiënte apparatuur geeft.

Daarbij kost het u veel tijd, veel energie en is uw tapijt vaak voor een periode, waarin het moet drogen, niet begaanbaar.

Hoe gaan wij te werk bij tapijt reinigen met stoom

’t Westen/Clean Fresh You komt bij u langs om te kijken hoe wij uw tapijt het beste kunnen behandelen, hoe lang dit gaat duren, hoeveel het kost en wanneer wij het werk kunnen uitvoeren. Vervolgens ontvangt u een offerte en kunt u bepalen of u uw tapijt wil laten reinigen of niet. U zit nergens aan vast.

Conclusie

Kortom….. Als u uw tapijt echt goed schoon wilt hebben, schakel dan de specialisten op dit gebied in. Geef uw tapijt, of er nu zichtbare vlekken in zitten of niet, met regelmaat een grondige schoonmaakbeurt. Het is niet alleen fris en hygiënisch, het zorgt er ook nog eens voor dat uw tapijt een langere levensduur heeft. En dat is ook kostenbesparing.

Neem ook contact op als u meer informatie wil over trapreiniging, meubelreiniging en/of vloerkleed reinigen.
’t Westen/Clean Fresh You
verzorgt tapijt reiniging in ’t Westland, Den Haag, Delft en Hoek van Holland.