Zelf tapijt reinigen met huurapparaatZelf tapijt reinigen is niet echt een karweitje waar je naar uitkijkt. Sterker nog, het is een dusdanig vervelend klusje dat je hier vaak niet eens aan begint. Veel mensen houden het bij stofzuigen alleen en, eerlijk is eerlijk, vaak ziet een tapijt er, na een stofzuigbeurt, weer prima uit.

Zelf tapijt reinigen heeft op het eerste oog goed resultaat

En inderdaad, op het eerste oog lijkt het tapijt na het stofzuigen weer schoon. Maar schijn bedriegt. De stofzuiger reinigt je tapijt immers niet, het verwijdert alleen het bovenliggende vuil. Het vuil, dat door dagelijks gebruik wordt ingesleten en ingetrapt, blijft gewoon zitten, diep in het tapijt. Je merkt dit doordat het tapijt een muf luchtje verspreid en de vezels een vettig aanzien houden.

Als stofzuigen niet genoeg is

Na verloop van tijd kom je er niet onderuit: je moet het tapijt grondig reinigen. Maar hoe pak je dat het beste aan? Een emmertje sop met een schuursponsje? Een middeltje uit oma’s tijd? Geen van deze manieren levert een echt schoon tapijt op. Voor je het weet moet je weer beginnen.

Alleen regelmatig je tapijt reinigen met stoom biedt de gewenste oplossing: een grondig schoon en fris ruikend tapijt wat er weer maanden tegen kan. Vuil in het tapijt zorgt voor extra slijtage, dus zo nu en dan een goede reiniging verlengt de levensduur van je tapijt. Daarbij zijn vlekken in het tapijt niet erg representatief voor je woning of kantoorpand. Bezoekers of klanten vormen zich onbewust een mening over hun omgeving. Die mening kun je beïnvloeden met een schoon en opgeruimd kantoor of huis.

De professional is er ook voor de particulier

Zelf tapijt reinigenHet professionele tapijtreinigingsbedrijf is er niet alleen voor de zakelijke markt. Steeds meer particulieren schakelen een bedrijf in voor de periodieke schoonmaak. Zelf tapijt reinigen (of meubelreiniging) is niet meer nodig. Het professionele schoonmaakbedrijf reinigt hygiënisch en tot in de diepste vezels/lagen van jouw tapijt. Het verkregen resultaat is van lange duur en het zelf reinigen van tapijt kan hier absoluut niet tegenop.

Kosten

Een veel gehoorde mening is dat het duur is om je tapijt te laten stoom reinigen. Zelfs al hebben mensen geen idee wat het kost, ze denken dat het wel duur zal zijn. Om te bepalen of iets duur is, zou je de vergelijking moeten maken met een andere manier van reinigen. Ga eens na wat je moet aanschaffen wanneer je zelf jouw tapijt gaat reinigen. Het kopen/huren van goede schoonmaakmiddelen, de tijd die je ermee kwijt bent, de frustratie die het vaak oplevert als het niet lukt en je vlekken creëert in plaats van vlekken verwijdert.

Het professionele schoonmaakbedrijf weet waar het mee bezig is. Dus informeer gewoon eens naar de kosten. Wij weten zeker dat de kosten hiervoor meevallen en daarbij kun je je tijd en frustratie besparen. Dus, binnenkort weer een heerlijk geurend, fris tapijt….?

Voor meer informatie over stoomreiniging, klik hier